Kuala Lumpur, dag ett & två

Efter ett par timmars välbehövlig sömn gav vi oss ut i staden i förrgår tillsammans med vår nyfunna svenska rumskompis Stephanie. Vi bestämde oss för att utforska Chinatown och Central Market, en stadsdel med massor av turister, piratkopior och matos. Vi stötte även på en djuraffär med kattungar, valpar, igelkottar, kaniner, fåglar och alla möjliga konstiga djur, ganska sorligt att se dem instängda i sina små burar. Då vi fortfarande var ganska slitna efter vår resa blev det en lugn dag och en tidig kväll.

Igår besökte vi en av Kuala Lumpurs större turistattraktioner; Bird Park. En stor park med alla möjliga sorters fåglar och det var mycket roliga än det låter (jag är annars ganska ointresserad av fåglar). De hade bl.a. ett papegojhus där man fick mata papegojorna och vi har rätt många bilder på Kajsa som är full med fåglar varav en sitter på hennes huvud. Man kunde även gosa med kycklingar och spana in enorma påfåglar, pelikaner och andra knasiga fågelsorter. På kvällen gjorde vi något som vi pratade om länge nu, besökte ett av de största shoppingcentret för att kolla på bio! Senaste twilightfilmen stod på programmet och den var inte så bra som de andra. Samma galleria som vi såg på bio i rymde även en nöjespark med en stor bergodalbana inomhus, helt sjukt! Och Helsingborg skryter med Väla som är Sveriges största shoppingcenter. Vi hann även med en öl på en bar fylld med Malaysiska 40plusare som rockade loss innan dagen var slut. Idag ska vi utforska bargatan lite närmare...

Kommentarer
Postat av: Mira

Det funkade alldeles utmärkt! Tack för tipset, kära du. Hoppas att ni har det underbart! Äsch, ni missar inget här hemma, det är den 7 december och det har inte ens börjat snöa än, det bara blåser hela tiden. Saknar er!

2011-12-07 @ 15:20:13
URL: http://mhortnagl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0