Sihanoukville

Jaa, vi ligger ju lite efter med bloggandet. Vi ar just nu i Nha Trang i Vietnam men eftersom det inte blivit nagon uppdatering pa over en vecka borjar jag med att beratta om Sihanoukville.
Da nastan inga hostel i Sihanoukville tar emot forbokningar sa kom vi dit utan nagon reservation alls med tanken att vi skulle hitta nagot pa plats. Taxichaufforen gjorde oss darfor ganska nervos nar han sa att allt var fullt infor julen... Vi borjade med att fraga pa det stalle vi helst ville bo pa, Monkey Republic men nar vi fick ett nej dar fortsatte vi till Utopia dar vi till var lattnad fick tva sangar for 2 $ per natt. Att det var billigt fick senare sin forklaring nar vi kom in i ett litet rum dar sangarna mer eller mindre var tva britsar med ett gang madrasser pa. Vidare insag vi att Utopia, som aven ar en bar & nattklubb, aven hade samma toaletter for de boende som for nattklubbsgasterna. Ganska snabbt insag vi att det inte var nagot stalle vi ville bo pa en langre tid sa redan morgonen darpa begav vi oss tillbaka till Monkey Republic dar vi fick ett rum for tre, puh! Vi flyttade in tillsammans med Mari-Liis, en supertrevlig tjej fran Estland som vi traffat pa i Phnom Penh och aven i Siem Reap.
Det enda positiva man kan saga om Utopia ar att vi traffade ett helt gang harliga manniskor dar som vi sedan hangde med nastan hela veckan. Sihanoukville kan beskrivas lite som Asiens Magaluf, dagarna sag ut ungefar som sa att man vaknade, gick ner till stranden, at fantastiskt god BBQ pa stranden till kvallsmat och sen fortsatte kvallen med ol och buckets pa Utopia, JJs eller Dolphin Shack. Hojdpunkterna pa veckan var bl.a. nar vi hyrde en bat tillsammans som tog oss runt kring oarna utanfor Sihanoukville, nar vi akte pa Dolphin Shacks s.k. "booze cruise" (en stor bat, massa folk, bra musik, goda drinkar osv.) och julfirandet tillsammans dar vi kopte julklappar at varandra och at julmiddag.
I slutet av veckan akte vi aven ut till en av oarna for att dyka och overnattade aven dar. Dykningen var tyvarr en besvikelse, valdigt dalig sikt och inte mycket att se heller for den delen. On var valdigt intressant, en liten fiskeby uppbygd pa stranden dar vi sov i ett litet hus uppbyggt pa bryggan.
Sihanoukville ar verkligen hur mysigt som helst och nar vi just nu befinner oss i stimmiga Nha Trang langtar man tillbaka!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0