Vietnam so far.

Vi har nu varit i Vietnam i tva natter men med tanke pa allt vi hunnit med kanns det som vi varit har i minst en vecka. Vi tog en nattbuss fran Sihanoukville till Ho Chi Minh City i forrgar och kom fram till vart hostel vid tio pa formiddagen. Da vi bara hade en natt dar sa var det bara att ge oss ut i staden direkt och vi promenerade ivag till ett museum om Vietnamkriget. Valdigt intressant men det radde ingen tvekan om att det var Vietnamesernas syn pa hur kriget gatt till. Efter museumet tog vi aven en svang pa marknaden innan vi gav oss tillbaka till vart hotell.

Tillbaka pa hotellet borjar kvallens kaos, vi hade namligen kopt tva biljetter till Mui Ne dagen darpa men fick plotsligt besked om att vi inte hade nagot boende. Efter att ha ringt runt till kanske tio andra stallen och konstaterat att allt utom lyxhotellen var fullt var det dags att lagga om planerna. Vi lyckades hitta ett hotell i Nha Trang som inte var allt for dyrt och efter att ha avbokat bussbiljetten till Mui Ne kopte vi istallet en biljett till Nha Trang. Vi vill ju fira nyar vid stranden! Sa igar borjade var dag med att vi akte ut till Cu Chi tunnlarna utanfor Ho Chi Minh dar vi spenderade hela var dag. Tillbaka i staden klamde vi i oss bade lunch och middag inom loppet av tre timmar innan det var dags att hoppa pa bussen.

Bussresan i fraga gick smidigt forutom att det var ungefar 200 grader varmt dar inne och att den, ungefar en halvtimme fran Nha Trang, gick sonder. Det hordes en hog small och en del skrammel och skrapljud precis som om den tappat nagon viktig del fran motorn ner i marken. Vi stannade och fick lasta av oss allihopa och sedan trycka in oss i bussen som var bakom oss (som aven den redan var full...) Efter en halvtimme kom vi fram, tog oss till vart hotell och nu ska vi sova ett par timmar for att orka med nyarsfirandet ikvall. En glad overraskning ar att Johan, Linus, Oliver och Albin fran Helsingborg ocksa befinner sig i Nha Trang nu sa det blir nog ett ordenligt firande ikvall!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0