Agra

Vid klockan nio igårkväll rullade vårt tåg in i agra där vi efter en kort taxifärd hamnade på vårt hotell som visade sig vara superfint (vi blir lite bortskämda när det gäller boende på den här rundturen...) vi hann med en snabb middag på en restaurang i närheten innan vi stöp i säng, för idag var det dags för ännu en soluppgång. Vid femtiden imorse var vi tvungna att stiga upp för att ta en kort promenad till den kanske mest välkända sevärdheten i Indien; Taj Mahal. När vi kom in genom grindarna höll solen precis på att gå upp och vi skyndade oss in för att få en bild på byggnaden utan en miljon turister kring den. Och vilken byggnad! Jag brukar annars vara ganska uttråkad av tempel och palats som alla ser likadana ut men detta var verkligen något speciellt. I 22 år arbetade 20000 män med att bygga Taj Mahal, vilket skrytbygge! Kungen som byggde det hade en version i svart på gång också men det tyckte sonen i familjen var lite slöseri med pengar så han såg till att mörda sina bröder och fängsla sin pappa så han kunde ta över istället, fina tider det där!
Efter ungefär en timme kring Taj Mahal började magen kurra rätt så ordentligt så då gav vi oss tillbaka till hotellet för frukost och en kort powernap innan det var dags att besöka "red fort", platsen som Indiens kungar bodde i på typ 1600-talet. Ganska intressant faktiskt. Under tiden vi var där fick jag fotas tillsammans med ett helt gäng indiska familjer som alla tycker att västerlänningar är sjukt spännande. När värt besök var över blev det ett väldigt exotiskt besök på pizza hut och nu sitter vi i hotellobbyn och utnyttjar deras internet. I eftermiddag åker vi tillbaka till tågstationen, denna gångför att åka till Jaipur, vårt nästsista stopp här i Indien.

Kommentarer
Postat av: Mira

Tjejer! Ni verkar ha det helt underbart! Är så avis. Men visst är Indien fint? Själv försöker jag tappert fortfarande vägra vinterjacka och går och fryser släpandes på min tjatiga lagbok.. Ta hand om er och ha det underbart! Saknar er. Puss Mira

2011-11-19 @ 11:25:03
URL: http://mhortnagl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0