Shanghai dag två

Som de turister vi är så bestämde vi oss för att denna dagen åka med den röda sighseen-bussen som vi sett åka runt i Shanghai. På så sätt fick vi se allt som vi ville se utan att behöva fundera över kartor och tunnelbanestationer, perfekt! Dessutom fick vi vars ett par hörlurar som vi kunde koppla in vid våra säten så vi kunde lyssna på den inspelade rösten som berättade lite om varje ställe vi körde förbi. Första stoppen blev The Bund som är en lång promenad längst med floden i Shanghai där man kan spana in alla de enorma skyskraporna på andra sidan. Vi testade också på Shanghais mest onödiga turistattraktion: The Bund Sighseen Tunnel. Man åkte i någon form av vagn som tog en genom en tunnel under floden full med en massa blinkande ljuseffekter och grejjer. Svårt att förklara, men sjukt onödigt, hade förmodligen varit mycket enklare att bara bygga en gångtunnel eller något… Efter en kort fika hoppade vi på bussen igen och nästa gång vi hoppade av befann vi oss på Shanghai Old Street, några lite äldre kvarter med typiska kinesiska byggnader och en väldigt fin park där vi satt ett tag och spanade in kineserna. Ganska skön kontrast till alla de skyskrapor som dominerar Shanghai.

Efter vår sighseentur så promenerade vi hemåt igen, Kajsa är ännu inte helt pigg så hon gick direkt hem och vilade lite och jag gav mig in på en kina-restaurang för att äta lunch. Biff och nudelsoppa för ungefär 13 kr stod på menyn och jag blev lite orolig när det bara fanns pinnar att äta med då jag aldrig riktigt fattat den tekniken. När jag såg mig om i restaurangen kunde jag dock sluta oroa mig, kinesernas bordsskick är hemskt, de sörplar, rapar och hivar i sig mat på alla möjliga sätt så det var bara att göra som alla andra; sleva upp lite nudlar på pinnarna och sedan sörpla i sig resten så gott det gick. Gott var det i alla fall!

Efter lite vila på vårt hostel gav vi oss ner till The Bund igen för att spana in skyskraporna i mörkret, sjukt häftigt! Det blev sedan en enkel kvällsmat på Subway (Sub of the day här kostar 15 kr… och ett meal 3 kronor extra, hade kunnat flytta hit bara för det) som avslutning på den här dagen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0