Varanasi

Idag gjorde vi ett ärligt försök att lägga upp lite bilder, men Indien-datorn var inte kapabel nog att klara av ett minneskort så tyvärr...

Just nu är vi i Varanasi där vi har spenderat två nätter. Efter en 13-timmar lang bussfärd fran Lumbuni i förrgår (där jag, utslagen av mina åksjuketabletter, sov typ 11 timmar) anlände vi hit vid sju på kvällen. Dagen efter steg vi upp 4.45 på morgonen, tog ett gang cykeltaxis ner till Ganges och hoppade i en båt som tog oss längst med floden dar vi kunde se hur alla morgonrutinerna kom igång. Att inte alla Indier i Varanasi ar döda for längesen kan vara svårt att första med tanke på att de både tvättar sig, sina kläder och diskar i floden.

På kvällen gav vi oss ut pa floden igen, denna gång for att bevittna likbränningarna. Eftersom Ganges är helig så kommer manga Indier med sina döda till Varanasi for att branna kropparna och sen sprida askan i floden men det ar fem olika typer av kroppar, bl.a. gravida kvinnor, barn och folk som blivit bitna av ormar som inte bränns utan helt enkelt sänks ner i floden med stenar som de är. De bränner ungefär 400-500 personer per dag vid floden och sen sänks ytterligare 30-50 kroppar per dag ner i floden utan att brännas... fräscht! Vid den platsen vi såg var det sju eldar igång samtidigt vid strandkanten och även om man inte såg nagra kroppar så kandes det lite konstigt att sitta dar i båten och titta på en "begravning".

Efter båtturen gick större delen av gruppen tillsammans längst med floden för att hitta någonstans att äta och vi hamnade tillslut på en sjukt märklig restuarang där vi satt på upphöjda små trabänkar med bord... Svart att förklara men det kommer bilder sa fort vi hittar ett vettigt internet (I Kina kanske?). Jag och Kajsa beställde in varsin pizza vilket var ett bra val då den var sjukt god! Billigt var det också så min middag med pizza, tomat och mozzarellasallad samt en flaska vatten gick loss på lite drygt 30 kronor, helt okej! (Vi har faktiskt bara ätit pizza en gång...) Nar vi sedan skulle hem lyckades vi klämma in 14 personer i tre stycken tuk-tuk och sedan hade vi tuktuk-race genom hela Varanasi. Min kommentar till det hela var "Well, if we die, at least we had fun on the way!"

I eftermiddag sätter vi oss på natttåget till Orcha dar vi ska bo i tält, sa vi får se när vi kan uppdatera nästa gang... (Nu säger Kajsa att de skulle ha wi-fi i tälten, high-tech-tält!)

Kommentarer
Postat av: Ingemar Axelsson

Hej gumman. Sitter hemma hos Ylva. Har lagt bloggen hos henne så nu har vi koll på läget.

Inga mer tuk-tuk race please. Mamma blir nervig

kram P

2011-11-14 @ 15:16:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0