Aussie!

Tro det eller ej, men vi lever fortfarande. Vi har bara insett mer och mer hur trist det är att blogga. Att internet här i Australien inte alltid är gratis gör inte det hela bättre. Efter att vi spenderat ungefär två dygn på resande fot var vi lagom trötta när vi äntligen kom fram till Cairns. Att vi nästan missat flyget dit i Brisbane p.g.a. den största pass/tullkontrollen någonsin gjorde inte saken bättre (en hund som skulle sniffa på alla väskor, EN!). Tack och lov träffade vi på bästa tanten vid vår terminal som checkade in våra väskor på två röda och sedan skickade iväg oss till gaten. Väl framme i Cairns åt vi en svindyr lunch utanför vårt hostel medans vi väntade på att checka in och under tiden kom Malin och Elise som vi spenderade fyra dagar med i Cairns. På vårt excellenta hostel Coronas ingick det en kvällsmat på en närliggande pub i priset vilket så klart gladde oss backpackers. Tanken var att äta vår middag och sen gå hem och vila men så visade det sig att det var ladies night på Woolshed där vi åt och... sa jag att vi var backpackers? Gratis alkohol tackar man inte nej till. Fem glas "champange" för alla damer och vi var såklart där. Kom hem och somnade vid okänt klockslag.

Då det regnade ganska mycket under våra dagar i Cairns gjorde vi inte så mycket mer än att handla mat och gå ut. På lördagen hamnade vi allihop på en s.k. partybuss som körde runt oss till olika ställen och presenterade olika lekar. Australienare är hemskt förtjusta i lekar och tävlingar av olika slag och vi har fått bevittna allt från Bikini-contest till bingo-kvällar. Vi har dock avstått från att delta. Höjdpunkten under partybuss-turen var när de serverade gratis pizza på tredje baren. Avslutade vår kväll på en nattklubb som bekvämt nog låg mittemot vårt hostel, gött!
Dagen efter öppnade Ida knappt ögonen när Kajsa, Malin och Elise gav sig ut på snorkeltur väldigt tidigt på morgonen. (KAJSA SKRIVER): Inget dykande för oss men villle i alla fall ut på revet (det kända). Vi vinglade ner mot hamnen och letade runder lite, efter att en snäll dam hjälpt oss med vart vi skulle gå så hittade vi äntligen båten. Själva båten var en dröm och jag började genast komma på argument som jag ska använda när jag övertalar pappa att köpa en båt (igen). Det bjöds på välbehövligt men äckligt kaffe medan solkräm smetades på. Efter cirka tre timmar välbehövlig sömn på däck var vi framme vid stället där vi skulle snorkla. Första turen ner i vattnet var läskig och sikten var inte kanon. Malin var rädd, Elise insåg att jag var med och tog chansen att sticka ifrån oss snabbt som attan. Jag kunde ju inte dumpa min syster ansåg hon (är mina spekulationer då inget faktiskt uttalades högt). Det gjorde inte mig något att Malin hängde i mina simfötter då jag faktiskt är lite hemligt rädd jag med och inte vill vara ensam i vatten med massor farliga fiskar (en haj). Vi fick se ett flertal fina olika arter, clownfiskar (nemos), sköldpadda, squids och massa andra saker som jag inte har en aning om vad det är. Dagen blev underbar och medan solen stekte (då menar jag verkligen stekte) snorklade vi vidare med en lunchpaus och solpaus. Efter lunchen var snorkligen ännu bättre eftersom sikten förbättrats. Efter cirka en timme började dyka upp massor maneter. Vi hade inte hyrt stingersuits då vi ville sola rumporna (två flugor i en smäll). Malin paniksimmade till båten och jag var inte sen att följa efter. Tillslut var det dags att åka tillbaka. Jag och Malin somnade på däck ett litet slag, vaknade lite i panik på grund av värmen och gick in i skuggan och gick fram till det som jag trodde var Elise. Gick sedan och hämtade vatten och mötte då Elise en gång till, något chockad vänder jag mig om och tittar efter vem den andra var. Det var en grek.. Efter den incidenten hämtade jag in Malin och vi höll oss i skuggan resten av turen tillbaka. Får även tillägga att det bjöds på underbar ost på vägen tillbaka. MUMS!
Ida skriver: Efter att ha sovit ytterligare några timmar gav jag mig ut på en promenad till en botaniskt trädgård som inte såg ut att ligga så långt bort. Promenaden tog fyra timmar totalt... Mer motion än jag fått totalt den senaste månaden. På måndagen åkte jag ut på stora barriärrevet men det får bli ett annat inlägg!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0