Noosa

Bussen fran Hervey Bay tog oss ytterligare nagra timmar soderut till en stad langst med Sunshine Coast, Noosa! Aven har bodde vi pa Flashpackers hostel som var lika fint men tyvarr lag lite utanfor stan men istallet lag den precis brevid Noosa Nationalpark sa dagen efter var ankomst bestamde vi oss for att ta en promenad i parken. Vi gick forst en bit genom skogen och kom sedan ut pa stranden och gick sedan langst med kusten vilket var superfint. I skogen skulle man kunna se koalor vilket vi tyvarr inte gjorde, jag sag daremot en orm (typ 20 centimeter lang och formodligen helt ofarlig, hoppas vi). Vi kom tillbaka till hostlet vid lunchtid vilket var tur, for bara nagon timme senare brot varsta ovadret ut med storm, regn och aska. Vi satt ihopkurade i koket och drack te och kollade pa vadret utanfor.
Dagen darpa hade vi bokat en dagstur ut till Fraser Island och med tanke pa vadret som var vi valdigt nojda med att vi bara tagit en dagstur. Vi blev upphamtade pa vart hostel extremt tidigt pa morgonen och korde sen ivag mot Rainbow Beach dar vi skulle ta en bat over till Fraser. Efter fyra manders resande ar det direkta reflexen att somna sa fort man satter sig i en buss sa det var vad vi gjorde fram till Rainbow. Vi lyckades vakna till for att se nagra kangurur vid vagkanten innan vi somnade in igen. Val framme i Rainbow akte vi ut pa stranden och klev pa en farja som tog oss den korta biten over till Fraser Island.
Fraser ar varldens storsta sando som rymmer en regnskog, flera sjoar och en lang strand langst med hela kusten. Man kor runt on med fyrhjulsdrivna bilar eller bussar och alla vagar bestar av sand. Vi borjade med att kora langst med stranden och sen en bit in i skogen for att komma till Lake Mckenzie, den storsta och mest valkanda sjon pa on. Den har valdigt klart vatten och ar turkosbla nar det ar fint vader, eftersom det var molnigt nar vi var dar sag den mest gra ut... Vi tog iallafall ett par bilder innan vi kande att tunga regndroppar borjade falla. Nar det regnar i Australien sa regnar det ordentligt och vi spang upp till parkeringen igen dar vi kunde komma under tak. Vi at en god lunch medans regnet foll och steg sedan pa var buss igen. Precis nar vi skulle aka fick vi syn pa en Dingo, en typ av vildhund som finns pa Fraser. Efter vart lunchstopp akte vi en bit till for att sedan ga en promenad i regnskogen och da hade vi uppehall! Ganska mycket tur dar for samma sekund som vi kom tillbaka till bussen borjade regnet osa igen. Det blev iallafall ett kort stopp pa stranden pa vagen tillbaka innan det var dags att lamna Fraser. Pa vagen hem kunde vi kora pa stranden nastan hela vagen, ganska lang strand!
Var tur tog nastan 12 timmar och vi var trotta men nojda med dagen nar vi kom tillbaka till vart hostel. Att se Fraser var en upplevelse och det hade varit kul att stanna pa on i flera dagar, men vadret var inte riktigt pa var sida.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0