Vientiane + Kong Lo Cave

Efter var vistelse i Vang Vieng akte vi vidare till Vientiane. Vi anlande pa kvallen och hittade ganska snabbt ett billigt rum som verkade vara bra anda tills klockan blev 6.30 dagen darpa och de satte igang ett massivt byggarbete utanfor vara fonster som var helt oppna ut. De hade lika garna kunnat sta i min sang och borra sten brevid min huvudkudde, typ den ljudnivan. Ingen hojdare alltsa.

Vientiane ar huvudstaden i Laos men den ar valdigt lugn och mysig om man jamfor med manga andra asiatiska storstader som vi besokt. Vi spenderade var forsta dag med att promenera runt, ata lunch pa Scandinavian Bakery och boka bussbiljetter till dagen darpa da vi akte till en liten mysig by mitt ute i ingenstans for att besoka Kong Lo Cave! Resan dit tog ungefar sex timmar och vi hamnade pa ett sprillans nytt och frascht guesthouse dar vi fick ett fint rum for 60 kronor per natt. Forsta kvallen tog vi en liten promenad runt i byn och at stekta nudlar tillsammans med var nyfunna van Andreas som traffade pa bussen. Dagen efter gick vi ivag till den lilla lagun dar oppningen till Kong Lo Cave fanns. Kong Lo Cave ar en 7,5 kilometer lang grotta som man kan aka bat igenom da floden rinner igenom hela grottan. Man fick utrusta sig med ficklampa innan man hoppade i baten for val inne var det verkligen kolmorkt! Lite da och da fick vi aven kliva ur baten da vattnet var sa lagt att baten inte kunde flyta forbi utan man fick dra den en bit. Grottan var verkligen helt enorm och vattnet kristallklart sa nar man lyste kunde man se hur stenarna speglade sig perfekt i vattnet. Nar vi akt fram och tillbaka med var lilla bat at vi en snabb lunch och utnyttjade sen det fina vadret genom att bada i lagunen och ligga i sanden och sola lite. En helt perfekt dag.

Den lilla byn vi befann oss i var valdigt mysig men bjod inte pa sa mycket liv pa kvallarna (det var ett helt projekt att bara fa tar i nagra ol) sa nar Andreas avslojade att han lyckats ladda ner "the girl with the dragon tattoo" sa var filmkvallen given. Vi holl dock bara ut en timme innan vi var sa trotta att vi struntade i filmen och gick och sov istallet.

Efter tva natter i Kong Lo Village akte vi tillbaka till Vientiane igen dar vi denna gang tog in pa ett betydligt fraschare guesthouse med riktiga fonster. Vi hade tva dagar kvar i Laos och dessa spenderade vi med att ga pa marknad, ga vilse, fika pa Scandinavian Bakery igen och ata asiatisk mat i mangder.

Asien har verkligen varit fantastiskt och mina favoritlander ar helt klart Kambodja och Laos. Nu har vi rest runt i denna varldsdel i tre mander och det ar dags for nagot nytt, i skrivande stund sitter vi pa Singapores flygplats och vantar pa planet som ska ta oss till Australien!

/ Ida

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0