Hanoi + Halong Bay

Efter en nitton timmar lang bussresa fran Hoi An kom vi antligen fram till Hanoi for tre dagar sedan. Efter en lang busstur ar det alltid jobbigt nar man ska forsoka ta reda pa var man ar och var man ska for att hitta sitt boende sa darfor blev det en mycket valkommen overraskning nar bussen stannade precis utanfor det hostel vi bokat. Efter att vi checkat in pa vart rum blev det en snabb frukost innan vi gav oss ut i staden. Att komma till Hanoi efter lilla, lugna Hoi An var lite chockartat. Det ar en kamp sa fort man ska korsa en gata och det ar verkligen full fart overallt och hela tiden. Det finns inte heller sa mycket att se har, sa arligt talat kanner vi oss ganska nojda med att aka vidare i eftermiddag.

Anledningen till att vi kom till Hanoi var for att vi ville ut och se Halong Bay och i forrgar akte vi ivag pa en tvadagarstur dit. Halong Bay ar en mangd av smaoar som ligger tatt tillsammans utanfor Halong City och det raknas som ett av varldens sju naturliga underverk (de har gjort en ny lista med underverk nu eftersom den gamla inte var sa aktuell langre). Tyvarr var det molnigt och disigt nar vi var dar men det var fortfarande valdigt fint! Batturen i sig var ocksa trevlig bortsett fran maten som var hemsk, tur att man kunde kopa bade kakor och frukt pa de sma stopp vi gjorde pa vagen. Hojdpunkten var nar vi fick paddla kajak, som tur var hade jag Kajsa med mig i baten som kunde styra, annars vet jag inte var jag hamnat. Rummen vi sov i var ocksa valdigt fina och det var riktigt mysigt att somna i sin lilla hytt pa kvallen.

Vi kom tillbaka till Hanoi igar eftermiddag och har inte gjort speciellt mycket sen dess. Igar blev det en trevlig kvall med mat och ol och idag har vi inte gjort sa mycket mer an att kopa godis till bussresan och vaxla in vara sista vietnamesiska dong till dollar. Om ett par timmar satter vi oss pa en buss till Luang Prabang i Laos, en resa som de pastar ska ta runt 22 timmar men som formodligen kommer sluta pa minst 25. Vi hors i Laos!

/ Ida

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0