Hoi An

Nu kommer det antligen en uppdatering! Datorerna har i Vietnam ar inte riktigt att rakna med... Vi har hunnit en hel del sen sist men jag tankte borja med att beratta om vara tva dagar i Hoi An!

Vi kom dit pa formiddagen och mottes av ett osregn utan dess lika. Vaderleken visade pa regn i over en vecka framover sa humoret var kanske inte pa topp. For att hoja humoret lite gjorde vi nagot vi egentligen ar forbjudna att gora: shoppa. Hoi An ar kanda for sina skraddare och skomakare och vi borjade med att bestalla vars ett par skinnsandaler och fortsatte sedan till skraddaren for vars en uppsydd kavaj. Lite lattare i sinnet begav vi oss sen till vart mogeldoftande hotell for att sova ett par timmar efter nattens bussresa. Pa kvallen var vadret battre och vi strosade runt i stan hela kvallen. Sjalva centrum var valdigt litet sa efter tva dagar hade vi gatt runt det ungefar hundra ganger. Det ar daremot valdigt mysigt. De har stangt av en del fran trafik och dar kan man promenera runt och titta pa de gamla husen och gatorna.

Dag tva hade vi tur med vadret som bjod pa solsken nastan hela dagen. Mellan alla vara provningar av skor och kavajer hann vi med att titta narmare pa nagra av de gamla hus och museum som finns runt om i staden. Mina sandaler var perfekta vid forsta provningen, men Kajsa behovde gora om sina lite. Nar vi sedan kom tillbaka pa kvallen satt dar en annan tjej som hade kopt ett par dodligt snygga pumps sa ja, jag var helt enkelt tvungen att gora ett par sadana ocksa (hur ofta kan man fa skinnpumps, dessutom handgjorda, for under 500 spann liksom?!). Vara kavajer blev ocksa kanonfina och ligger nu omsorgsfullt nerpackade i vaskan.

Vara tva dagar i Hoi An gick snabbt och vi tyckte mycket om staden bada tva, daremot rackte tva natter bra med tanke pa storleken pa staden. Nasta stopp ar staden vi befinner oss i nu, Hanoi!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0